Manifest

#LlibreriesObertes

Aquest Sant Jordi, regala un llibre!

Ara és el moment de ser al costat de les llibreries i del món del llibre. El mes d’abril és el mes de Sant Jordi: el moment més important de l’any per al sector del llibre i també el dia d’una festa de milions de persones que, amb el llibre, es regalen amor, amistat, felicitat i futur.

El sector del llibre ha decidit no aturar-se. Durant les darreres setmanes, autors i autores, editorials i llibreries han compartit les seves recomanacions per les vies més diverses. Ara és el moment de donar-los suport regalant llibres. Sant Jordi fa del llibre un instrument de fraternitat i solidaritat: regalar un llibre és regalar un mon i regalar també una part de nosaltres.

Per això, engeguem una campanya per donar futur a les llibreries de proximitat. Fem xarxa i demostrem un cop més que entre tots/es, donem vida i sentit a la cultura. Ens fixem el repte de seguir regalant llibres per Sant Jordi, com ho hem fet cada any, i permetre, així, que les llibreries, avui tancades al públic, puguin tornar a aixecar la persiana.

Et proposem que aquest Sant Jordi, respectant el confinament, compris i regalis llibres. Així, recollirem els fons necessaris per a que els llibreters i llibreteres de casa nostra puguin fer front a les despeses que suposa mantenir la seva llibreria oberta.

Compra’ls ja a la teva llibreria i ves-los a buscar tu, o la persona a qui li regalis, quan torni a obrir. Fes la comanda a través del web LlibreriesObertes.cat i escull la teva llibreria més propera i decideix a qui li regales. Podreu recollir-lo de mans del teu llibreter/a, un cop pugui tornar a aixecar la persiana. El 100% de l’import que recollim per la teva compra anirà directament a la llibreria escollida. I, a la vegada, tindràs l’oportunitat d’afegir un donatiu per a projectes socials que lluiten contra les conseqüències de la pandèmia.

Els llibres són vida i els llibreters, els teus millors consellers. El teu llibreter/a de capçalera es preocupa per conèixer el teu estat d’ànim i els teus gustos i interessos, a l’hora de fer-te una recomanació, és al teu costat per ajudar-te a triar. Ha arribat el moment que tu també li facis costat.

Les llibreries són la porta d’entrada al mon del llibre i la lectura, al món de la imaginació i del pensament. Ajudar les llibreries és ajudar-nos a nosaltres, enfortir-nos com a societat, refermar l’amor i l’amistat envers aquells als qui regalem un llibre. Ajudar les llibreries és apostar pel futur.

I quan acabi el confinament, serem tots al costat de la festa dels llibres i les roses que tornarem a fer omplint els carrers el proper 23 de juliol.

I perquè el futur només té sentit si el construïm junts, si no deixem a ningú enrere, amb cada llibre podràs fer una aportació a projectes de cohesió social.

Per Sant Jordi, regala llibres, construïm el futur!

2020, alguns drets reservats per Òmnium, Som i Mortensen.